Jemná směs zrnkové kávy KOFISHOP
Jemná směs zrnkové kávy obsahuje 100% Arabicu. Jedná se o vyváženou směs horské kávy, která je vhodná pro ty, kteří tento nápoj rádi popíjejí po celý den. Vybraná kávová zrna pocházejí z Brazílie a Nikaraguy a jsou přirozeně jemná. I proto je káva lehce stravitelná.
Co byste měli vědět
Země původu: Jižní a Střední Amerika – Brazílie (Doce Diamantia, Cerrado) a Nikaragua (Jinotega)
Složení: 100% Arabica – Catuai, Caturra a směs klasických odrůd
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Jemná směs kávy pro každý den
Jemná směs kávy obsahuje vyvážený poměr odrůd 100% kávy Arabica, konkrétně se jedná o Catuai, Caturra a další klasické odrůdy. Kávová zrna pocházejí z Jižní a Střední Ameriky, respektive z Brazílie (z oblastí Doce Diamantia a Cerrado). Zároveň část zrn pochází z Nikaraguy (z oblasti Jinotega).
Díky zkušenému výběru a kombinaci kávových zrn vznikla tato unikátní, velmi vyvážená káva s jemným aroma, lehkou pěnou a nízkou aciditou. V kávě jsou znatelné lehce pikantní a ořechové tóny. Tato směs kávy je vhodná pro osoby s citlivým žaludkem, je totiž lehce stravitelná.
Klíčovou roli hraje zpracování
Kromě zeměpisné polohy pěstitelské země mají na kvalitu kávy vliv faktory, jako je podnebí, způsob sklizně, způsob zpracování, jakož i čištění, třídění bobů podle velikosti a skladování. Samotné bobule kávovníku vypadají jako třešně, sbírají se ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Nasbírané plody se nasypou do vody, nekvalitní bobule se drží na hladině, zatímco kvalitní klesají ke dnu. Poté se bobule musí protlačit drticími plechy, aby se uvolnila kožovitá slupka, která ukrývá dvě světle zelená kávová zrnka. Dále následuje proces fermentace a sušení. Celý proces je finančně velmi nákladný, a proto je bedlivě sledován každý krok. Stačí jen jediná chybička a může dojít ke znehodnocení kvality.
Abyste získali dokonalou kávu v šálku, je zapotřebí mnoha lidských vlivů. Všechny kroky vyžadují péči, zkušenosti a nadšení. Kvalita pražené kávy přímo souvisí s použitím vysoce kvalitních káv a s dovedností pražiče. Charakter i skvělé vlastnosti kávy se mohou rozvinout během 15–22 minut pomalým, šetrným pražením při nízkých teplotách až do maximálně 240 stupňů.
Správná příprava
Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.