Orang Utan zrnková káva KOFISHOP
Káva Orang Utan vás nadchne svojí exotickou chutí, bohatým aroma a krémovou pěnou. Tato zrnková káva, 100% Arabica střední intenzity, pochází ze Sumatry z oblasti Gayo poblíž tropického pralesa. Její pěstování i zpracování probíhá s ohledem na tamní životní prostředí, takže se káva pyšní označením BIO a FAIR TRADE. Zakoupením přispějete organizaci Orang Utan Coffee, která podporuje přirozené pěstování kávy na Sumatře.
Co byste měli vědět
Země původu: Sumatra, oblast Gayo
Složení: 100% Arabica, směs klasických odrůd
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.
#ShowMore#
Unikátní káva ze Sumatry
Kávové boby na Sumatře mají ideální podmínky. Sběr plodů připomínajících třešně probíhá na Sumatře po celou dobu vegetace. Zkušení farmáři a ruční sběr zajišťují, že všechna kávová zrnka jsou sklizena v té nejlepší fázi zralosti. Kávové boby se zpracovávají tradičně takzvanou mokrou metodou. To dodává kávě zemité a dřevité tóny. Díky tomu je i výsledná chuť a celkový prožitek tak jedinečný.
Projekt Orang Utan Coffee
Projekt Orangutan Coffee vznikl na podporu takzvaného „zelené podnikání“. Společnost Orang Utan Regenwald GmbH se zavázala k udržitelnému přístupu, a tedy i k sociální a ekologické odpovědnosti, včetně ochrany zdrojů, klimatu a zachování biologické rozmanitosti.
V rámci projektu Orang Utan Coffee si investoři stanovili za cíl zahájit proces, jehož cílem je začlenit aspekty udržitelnosti do všech oblastí kávového průmyslu. Projekt by měl sloužit jako příklad a inspirace pro ostatní na ochranu tropického deštného pralesa. Deštný prales je ekosystém jedinečné biologické rozmanitosti a představuje důležitý základ pro lidskou existenci. Vysoká kvalita kávy a její organické pěstování jsou důležitými předpoklady k udržitelnosti a také k úspěšnému prezentování kávy od plantáže ke konečnému spotřebiteli.
Projekt Orang Utan Coffee kombinuje ochranu druhů a životního prostředí s udržitelnou produkcí kávy a sociální odpovědností firem.
Správná příprava
Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.
Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.