Sidamo zrnková káva KOFISHOP

Zrnková káva Sidamo je směs klasických odrůd, 100% Arabica z Etiopie, pěstuje se na jedněch z nejstarších plantáží světa. Tradiční farmy ukryté v horských lesích se zaměřují na pěstování té nejkvalitnější kávy Arabica, která vyniká silnou chutí a bohatým aroma.

Varianta:
Dostupnost Skladem Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
250 Kč 479 Kč 939 Kč od 250 Kč 223,21 Kč bez DPH 427,68 Kč bez DPH 838,39 Kč bez DPH od 223,21 Kč bez DPH 100 Kč / 100 g 95,80 Kč / 100 g 93,90 Kč / 100 g
Sidamo zrnková káva KOFISHOP

Co byste měli vědět

Země původu: Etiopie, oblast Sidamo (1 500–1 800 m n. m.)
Složení: 100% Arabica– směs klasických odrůd
Zpracování: ruční sběr, metoda mokrého zpracování
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data pražení. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu v neprodyšné nádobě.

#ShowMore#

Silná káva z Etiopie

Oblast Sidamo se nachází v Etiopii a najdete zde ty nejstarší kávové plantáže na světě. Kávové boby z této oblasti jsou jedny z nejvyhledávanějších. Kávovníky tu rostou v horských lesích v nadmořské výšce 1 500–1 800 m. n. m. Právě zde najdete ukryté tradiční farmy, které plody kávovníků zpracovávají takzvanou mokrou metodou. Díky tomu je káva Sidamo silná s velmi intenzivním aroma. Chuť kávy je plná, bohatá a je doplněna lehkou pikantností a zároveň jemnými tóny oříšků a hořké čokolády.

Klademe důraz na zpracování

Bobule kávovníku vypadají jako třešně, sbírají se ručně a jsou zpracovány takzvanou mokrou metodou. Nasbírané plody se nasypou do vody, nekvalitní bobule se drží na hladině, zatímco kvalitní klesají ke dnu. Poté se bobule musí protlačit drticími plechy, aby se uvolnila kožovitá slupka, která ukrývá dvě světle zelená kávová zrnka. Dále následuje proces fermentace a sušení. Celý proces je finančně velmi nákladný, a proto je bedlivě sledován každý krok. Stačí jen jediná chybička a může dojít ke znehodnocení kvality.

Pak na řadu přicházejí zkušení pražiči. Pražírna vytváří pro každou odrůdu kávy individuální pražicí profil, aby se projevilo aroma každého zrna. Zrna se v bubnové pražičce praží velmi pomalu a rovnoměrněCharakter i skvělé vlastnosti kávy se mohou rozvinout během 15–22 minut šetrným pražením.

Správná příprava

Chuť a prožitek z kávy také ovlivňuje způsob přípravy a správná konvička. Kávu namelte na požadovanou hrubost. Na jeden šálek kávy použijte alespoň 1,5–2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy. Tu pak zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

Nejvhodnější použití: Empot konvička, filtrovaná káva, French Press

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty