Výběrová zrnková káva s přírodním aroma

vanilková káva

Mezi teplými nápoji představuje káva speciální typ, jež pro řadu lidí znamená každodenní rituál, dobu odpočinku nebo zdroj důležité energie pro každodenní aktivity. Kávu je možné nejen připravovat v řadě různých variant (s cukrem, mlékem, překapávanou, lisovanou), v různorodých poměrech složek a samozřejmě kvalitě vstupního produktu. I v oblasti přípravy kávy se konzumenti stále více zajímají jak o složení, proces přípravy a obsah nežádoucích látek (vedle chuti a aromatu), tak o původ či ekologickou a udržitelnou výrobu.

Jedinečná káva s přírodním aroma

Naše káva nabízí všechny přednosti, které zrnka získávají jak péčí při pěstování, tak dokonalým způsobem pražení, který respektuje potřeb a požadavky udržitelné produkce, ekologického pěstitelství a souladu s přírodními postupy. Tato jedinečná výborná káva je připravována ručně podle tradičních postupů, pro její produkci jsou vybírána pouze kvalitní zrna, u kterých je dbáno na šetrné pěstování, sklizeň a další zpracování. To probíhá především ručně, aby si káva zachovala své prvotřídní složení a aroma.

Pěstování zrnek pro naši kávu

K dosažení vysoké kvality kávy od semínka až k šálku, který si dopřeje spokojený konzument, je nutné uplatňovat odpovídající přístupy a minimalizovat negativní vlivy okolí nebo nesprávného zacházení. Aby káva získala správnou chuť, musí dozrávat v přirozeném prostředí a správných klimatických podmínkách, které zajistí prostup živin až do plodů, a současně sníží podíl nežádoucích látek, které se do kávy mohou dostávat z půdy.

Pro naši kávu vybíráme pouze surovinu od prověřených pěstitelů/dodavatelů, s nimiž udržujeme osobní vztahy. Všechny kávové boby, které pro výrobu kávy použijeme, pochází z nejlepších světových plantáží a prochází důkladnou kontrolou kvality, při které ověříme, že boby byly nejen šetrně sklizeny, ale také správně třízeny a skladovány. Před pražením tak máme jistotu, že do tohoto procesu vstupují pouze zralé a kvalitní plody.

Zpracování a pražení zrn

Dodané boby zpracováváme speciálním postupem pražení, jehož cílem je zachovat a zvýraznit výbornou chuť kvalitních plodů. Pražení provádíme ručně a pomalým způsobem, aby zrnka zprostředkovala výbornou chuť. Řemeslu zpracování kávových bob se věnujeme již více než dvacet let a za tu dobu jsme vytříbili jednotlivé kroky pražení a dovedli je k dokonalosti. Boby pražíme pomalu při nízké teplotě (do 240 °C), pro každou odrůdu máme nastavený speciální profil pražícího procesu, který určuje aplikaci postupů zpracování a pražících teplot, jež zajistí, že probíhající chemické a fyzikální procesy budou mít správný účinek.

Jakou kávu si vyberete?

Naším vlajkovým produktem je klasická 100 % Arabica, tedy velmi kvalitní černá káva s plnou chutí a intenzivním aromatem, kterou lze připravovat na spoustu různých způsobů. Kromě této varianty nabízíme také deriváty černé kávy ochucené řadou příchutí. Mezi ty nejoblíbenější patří vanilka, karamel a čokoláda, nabízíme však celé spektrum dalších příchutí včetně ovocných nebo kořeněných. Chcete-li si zpříjemnit zážitek z pití vaší oblíbené kávy nevšední chutí, vyberte si některý z našich prémiových produktů.

Naše filozofie a její uplatňování

Svým zákazníkům chceme dodávat kvalitní kávu, jejž pití bude pro ně zážitkem. Tato filozofie tak vyžaduje speciální přístupy, které začínají výběrem partnerů dbajících na uplatňování šetrných pěstitelských postupů, ekologického zemědělství nepřispívajícího k problémům zhoršujícího se klimatu a obecně podnikatelské odpovědnosti zajišťující také veškerá práva svým zaměstnancům. Na plantážích, z nichž naše káva dozrává, pracují pouze legitimní dělníci, kteří za svou tvrdou práci dostávají řádně zaplaceno. Výběrové boby pak zpracováváme s láskou a pečlivostí, které jí dodávají jedinečnou chuť i aroma. Naším cílem je poskytnout konzumentům kvalitní kávu, která je ručně upražená a z pití udělá opravdový zážitek.

Čím se naše káva liší od jiných druhů

V současnosti je na trhu celé spektrum kávových produktů včetně instantních značek a průmyslově vyráběných mletých zrn. Právě globální průmyslová výroba činí z běžně dostupné kávy konzumní produkt, který nedosahuje potřebné kvality a ztrácí se jeho původní chuť i účel. Globální korporáty navíc často příliš nedbají na původ a kvalitu bobů, jejich cílem je vyrábět a dodávat velké objemy kávy. Na rozdíl od nich náš produkt poskytuje svým konzumentům přidanou hodnotu nejen v chuti, aromatu a spektru příchutí, přináší také produkt, u kterého budete mít jistotu, že byl vyroben s láskou, péčí a odpovědností.